WIE ZIJN WIJ BIJ

Jack Russell Terrierkennel

v.d. Gudumholm

 

Wij zijn hobby-fokkers Ada en Willem Brouwer.

In 1990 hadden wij eindelijk de gelegenheid onze wens; een hond te hebben, in vervulling te laten gaan.

Alhoewel het soort hond tot dat moment niet vaststond wilde de een een klein formaat hond en de ander een hond met jachtpassie. Uiteindelijk kwam de Jack Russell Terrier uit de beraadslagingen te voorschijn.

Toen nog niet gehinderd door veel kennis van zaken namen wij meteen een broer en zus uit een nestje van vijf mee naar huis en begon een moeizame opvoedperiode o.a. omdat Lotje de eigenwijsheid in pacht leek te hebben. Gelukkig was haar broer Flap de liefheid en gehoorzaamheid zelve; werden ze volwassen en hadden wij ondertussen het nodige op opvoedingsgebied geleerd.

Toen Lotje twee jaar was leek het ons wel leuk om een nestje met haar te fokken met het doel er een van te houden. Door informatie verkregen bij de Jack Russell Terrierclub kozen wij er uiteindelijk voor om een pup uit een niet verwante lijn aan te schaffen en dat werd Wiske.

WISKE

Zij werd de stammoeder van ons verdere bestand (op de in Engeland gekochte Parson Russell Terrier -teef Midge na).

Wiske was een geweldige hond met veel 'will to please' en een flinke jachtpassie die toch onder controle gehouden kon worden. Net als Flap, onze reu, leek ze altijd te weten wat je van haar wilde. Helaas hebben we, veel te vroeg, op elfjarige leeftijd van Wiske en op dertienjarige leeftijd van Flap afscheid moeten nemen.

Het karakter van Wiske is herkenbaar in meerdere van haar (klein-)dochters. Ook bij de keuze van een dekreu vinden wij het karakter het belangrijkste aspect.

Wij vinden het leuk als door ons gefokte honden op shows worden uitgebracht maar belangrijker vinden wij het om leuke, gezonde en goed gesocialiseerde gezinshonden af te leveren. Dit houdt o.a. in een opvoeding in huis. Om zoveel mogelijk te zorgen dat de juiste hond bij de juiste baas terecht komt laten wij op zes weken leeftijd door een gedragsdeskundige een karakter&aanlegtest uitvoeren.

Het fokreglement van de door de Raad van Beheer erkende rasvereniging is bij het fokken het uitgangspunt. Dus zijn al onze honden vrij van Patella Luxatie en worden ze jaarlijks gecontroleerd op alle erfelijke oogafwijkingen.

Wilt u een vrijblijvend bezoekje aan ons kennel brengen, dan bent u, na afspraak, van harte welkom.

e-mail: info@vdgudumholm.nl

Of bel: 072-5747275

 

FLAP
home